Германският шампион Байерн се оглежда още от сега за бъдещ защитник с оглед на множеството контузии този сезон и има вече три варианта – Даниел Карвахал (Реал Мадрид), Джонатан Та (Байер Леверкузен) и Матео Мусакио (Виляреал), съобщава Sport Bild.

Даниел Карвахал вече има опит в Бундеслигата с Байер (Леверкузен), а договорът му с „кралския” клуб е до лятото на 2020 година.

Джонатан Та премина от Хамбургер в Байер (Леверкузен) преди началото на сезона с перспективата да се налага при „аспирините” за в бъдеще. 19-годишният бранител обаче бързо се превърна в титуляр заради поредица от контузии в тима. Договорът му с Байер също е до 30 юни 2020 година.

Аржентинският национал Мусакио пък има контракт с Виляреал само до лятото на 2018 година. Той впечатлява с агресивност в единоборствата, а често и подхваща атаки на отбора като истински плеймейкър. В началото на сезона имаше проблеми с мускулна травма, но отново е на линия за „жълтата подводница”.

Две седмици преди първия сблъсък срещу Ювентус от осминафиналите на Шампионската лига треньорът Хосеп Гуардиола все още не знае кой ще замени контузения Жером Боатенг, след като алтернативата му Хави Мартинес също получи травма. Очаква се сформиране на нова двойка централни бранители между Холгер Бадщубер и новото попълнение Сердар Тасчъ, който бе взет под наем от Спартак (Москва) и получи лека контузия на първата си тренировка с баварците. Той също може да бъде привлечен за постоянно през лятото срещу 10 милиона евро.