Бъдещото ново попълнение на Арсенал Лукас Перес не би трябвало да има проблем с адаптацията в Англия. 27-годишният нападател вече премина медицински прегледи при „артилеристите“ и се очаква през другата седмица да бъде официално представен, след като лондончани се съгласиха да платят 17 милиона паунда на Депортиво (Ла Коруня).

В Лондон острието ще се събере със своето семейство. Баща му притежава сергия на пазара „Кемдън“ в английската столица, където продава октоподи.

Освен това феновете на Арсенал получиха окуражителни думи за качествата на Лукас Перес от журналиста на „Скай Спортс“ Гилем Балаг, който е специалист по испански футбол. Само преди дни привържениците на "артилеристите" се чудеха какъв е този футболист, след като стана ясно за интереса на клуба към нападателя.

„Футболист, който е вкарал 17 гола в Примера дивисион за един сезон в отбор като Депортиво (Ла Коруня), трябва да се счита като силно попълнение. Той е бърз, има силен удар с левия крак. Умен е и има опит в чужбина, тъй като е играл в Украйна и Гърция. Може да играе като централен нападател или отдясно на атаката“, обяви Балаг.