Торино и Милан завършиха 2:2 в драматичен мач от 20-ия кръг на италианската Серия "А". Домакините могат повече да съжаляват за изпуснатата победа, тъй като поведоха с 2:0 и до 60-ата минута удържаха преднината си.

В спасител на "росонерите" обаче се превърна Карлос Бака, който вкара изравнителното попадение след час игра от дузпа. С отлични намеси беше и вратарят Донарума.

Торино започна агресивно и успя поведе в 21-ата минута.  Яго Фалке направи пробив отдясно, влезе в пеналта и намери Адем Ляич на стрелкова позиция. Халфът опита удар, който Белоти отклони в мрежата за 1:0. Само пет минути по-късно Бенаси удвои аванса на "биковете" след страхотно разбъркване пред вратата на Донарума. Отново активният Яго Фалке беше замесен в ситуацията.

В 31-ата минута домакините можеха да направят преднината си класическа, но Ляич пропусна дузпа. Нарушението в пеналта извърши Абате срещу Барека. Донарума прояви страхотен рефлекс и спаси шута от „бялата точка“ на сърбина.

През второто полувреме тимът на Милан се съвзе и погледна по-смело към вратата на Торино. В 55-ата минута Абате стреля силно, Джо Харт отклони топката, която попадна в Бертолачи и той се разписа за 2:1.

В 60-ата минута последва дузпа и за Милан, след като Росетини задържа за фланелката Палета в наказателното поле. Карлос Бака се нагърби с изпълнението и вкара за 2:2.

Гостите завършиха срещата с 10 души, след като Алесио Романьоли получи червен картон малко преди края, след като спъна грубо Белоти.

Милан е пети във временното класиране с 37 точки, а тимът на треньора Синиша Михайлович е осми с 30.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!