Аржентина загуби с 0:2 при гостуването си на Боливия в квалификация от зона Южна Америка за световното първенство в Русия през 2018 година. „Гаучосите” бяха без голямата си звезда и капитан Лионел Меси, който получи наказание от 4 мача. ФИФА санкционира нападателя на Барселона заради обида към главния съдия Сандро Роки и колегите му в световната квалификация на Аржентина срещу Чили (1:0) преди дни.

Отсъствието на Меси определено даде резултат и Хуар Карлос Арсе (31) изведе Боливия напред в резултата. Нападателят се разписа след пас на Пабло Ескобар и зарадва феновете по трибуните на „Естадио Ернандо Силес” в Ла Пас – най-високо разположената столица в света (3640 метра надморска височина).

След почивката другият нападател в стартовия състав на домакините Марсело Мартинс (52) удвои аванса им, възползвайки се от асистенция на Хорхе Енрике Флорес. Аржентинците имаха превес във владението на топката и направиха като цяло повече атаки и удари по посока на противниковата врата, но така и не успяха да стигнат до гол. Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро се появи като резерва, но не можа да помогне на своите съотборници да избегнат загубата.

Лионел Меси ще бъде наказан и за следващите три мача на Аржентина от световните квалификации – в Уругвай (31 август) и домакинствата срещу Венецуела (5 септември) и Перу (5 октомври).

С третия си успех в квалификациите Боливия събра 10 точки и остава на предпоследната девета позиция. Аржентина е на трето място с 22 точки преди изиграването на останалите срещи от този 14-и кръг на квалификациите в Южна Америка. Лидер е Бразилия с 30 точки, а втората позиция заема Уругвай с 23 точки.