Арсенал размаза като гост градския си съперник Уест Хям с 5:1 в лондонско дерби от 14-ия кръг на английската Висша лига и се изкачи до втората позиция пред имащия мач по-малко Ливърпул и Манчестър Сити.

„Артилеристите” показаха класата си още през първата част и поведоха с гол на Месут Йозил (24) след грешка в отбраната на „чуковете”. Огбона задържа дълго топката и Коклен пресече опита му за подаване. Топката попадна в Алексис Санчес, който нахлу в наказателното поле и асистира за гола на Йозил, който се разписа в опразнената врата.

След почивката „топчиите” продължиха до доминират и на няколко пъти пропуснаха да удвоят аванса си. Това все пак направи Алексис Санчес (72), който се измъкна от опеката на защитник и вкара първия от трите си гола в мача. Санчес (80) направи разликата класическа с удар от границата на наказателното поле, а след като Анди Каръл (83) вкара с глава почетния гол за „чуковете” след удар от фаул на Димитри Пайе и отбиване на топката в напречната греда. Секунди по-късно Алекс Оклейд-Чембърлейн (84) реализира невероятно красиво попадения, а малко след това Алексис Санчес (86) оформи не само своя хеттрик, но и крайния резултат.

С трите си попадения във вратата на „чуковете” чилийският национал изравни бразилеца Диего Коста от Челси, като двамата са лидери в голмайсторската листа с по 11 гола.

След успеха си Арсенал събра 31 точки и излезе втори във временното класиране пред Ливърпул, който е с 30 точки и мач по-малко, и Манчестър Сити, който също има 30 точки. Лидер е Челси с 34 точки. Уест Хям заема 17-а позиция с 12 точки и е само на точка пред опасната зона на изпадащите.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА