Датата 6 февруари винаги ще бъде специално отбелязана в календарите на всички хора, свързани по някакъв начин с Манчестър Юнайтед. На този ден през 1958 година – най-черният в историята на „червените дяволи” – 23-ма души включително 8 играчи и трима члена на клуба – загиват в следствие на фатални наранявания в Мюнхенската самолетна катастрофа. В полет, на връщане от двубой с белградския Цървена звезда за КЕШ, клубният самолет каца в Германия, за да зареди с гориво. Първите два опита за излитане от летището в Мюнхен са прекратени. Третият опит обаче е фатален. Двадесет и двама пасажери умират на място, докато Дънкан Едуардс – една от жертвите от тима – умира 15 дни по-късно, в резултат на нараняванията от катастрофата. Мюнхенската трагедия е неразделна част от историята на Манчестър Юнайтед, като един от оцелелите - сър Мат Бъзби, преодолява нараняванията си и изгражда велик отбор, който 10 години по-късно печели КЕШ.
Сред тези, които успяват да се спасят (общо петима), е и легендарният футболист Боби Чарлтън. Двамата със сър Мат Бъзби започват да изграждат нов отбор, който 10 години по-късно печели първата КЕШ за Юнайтед.
В катастрофата загиват: Роджър Бърн (28), Еди Колман (21), Марк Джоунс (24), Дейвид Пег (22), Томи Тейлър (26), Джеф Бент (25), Лиъм Уелън (22), Дънкан Едуардс (21), клубният секретар Уолтър Крикмер, треньорът Томи Къри и наставникът Бърт Уолей.