"Много хора искаха да изпаднем, но докато свят светува, това няма как да се случи", коментира президентът на Славия Венцеслав Стефанов след победата с 5:2 над Нефтохимик. Успехът на "Васил Левски" подпечата оставането на "белите" в Първа лига и през новия сезон. Стефанов беше категоричен, че сегашният формат за провеждане на първенството има много недостатъци.

"Донякъде си поправихме грешките през сезона, най-вече мои. Златомир Загорчич накара футболистите да мислят позитивно и да играят така, както при Александър Тарханов през есента. Надявах се и Владимир Иванов да постигне същото, но той не успя. Славия изгражда млади футболисти и занапред ще играе все по-добре. Много хора искаха да изпаднем, но докато свят светува, това няма как да се случи", коментира Стефанов.

"Форматът на първенството не е справедлив. Един човек даде 50 000 евро на футболния съюз, за да измисли едно недоносче. Появиха се няколко изкуствени отбори и виждате докъде стигнаха - единият изпада директно, а другият ще играе бараж", каза босът на Славия.

Той взе отношение и по темата с изваждането на ЦСКА от евротурнирите и търга за емблемата на “червения” клуб - “99,9% съм сигурен, че от България са натопили ЦСКА. Този клуб е марка, защо се подиграват?".

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига