Преди няколко дни треньорът на Славия Владимир Иванов анонсира, че към лагера на тима в Турция ще се присъедини бразилец на име Дунга. Разбира се, не става дума за легендарния халф на "кариоките", а за негов съименник.

Днес обаче стана ясно пълното име на въпросния нападател - Исмаел Дунга Салим. Оказа се, че той не е бразилец, а кениец.

Освен това 23-годишният Дунга може да се похвали, че започва професионалната си кариера в Уест Хям. И тук обаче има уточнение - не става дума за английския Уест Хям Юнайтед ФК, а за ФК Уест Хям Юнайтед, който е от кенийския град Монбаса.

Всъщност по времето, в което Дунга е играл за клуба, той е носил друго име. През 2012 година Конго Юнайтед ФК подписва договор за сътрудничество с JMJ Academy. Клубът слага JMJ в името си и се превръща в Конго JMJ Юнайтед ФК. След една година партньорството приключва и клубът се преименува на ФК Уест Хям Юнайтед, като носи това име и до днес.

От Славия обявиха групата от 24 футболисти, които заминават на на лагер в Анталия, а към тях направо в турския курорт ще пристигне Дунга.

Лагерът на Славия в Турция ще продължи до 10 февруари, а през този период са предвидени пет контроли.

Групата на Славия за лагера в Алания:
Вратари: Георги Петков, Марио Кирев, Антонис Стергиакис
Защитници: Георги Пашов, Омар Абуд, Стефан Велков, Петко Христов, Андреа Христов, Александър Бранеков, Димитър Тодоров
Халфове: Емил Мартинов, Георги Йомов, Владимир Семерджиев, Иван Минчев, Емил Стоев, Божидар Васев, Янис Карабельов, Мартин Станкев, Фабиен Георгиев, Тони Иванов
Нападатели: Ивайло Димитров, Калоян Кръстев, Китан Василев, Наско Милев

Програма за приятелските мачове в Турция:
22 януари: Славия - Олександрия (Украйна)
28 януари: Славия - Кайрат (Казахстан)
3 февруари: Славия - Ордабаси (Казахстан)
6 февруари: Славия - Терек (Русия)
9 февруари: Славия - Кайсар (Казахстан)

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Зимна подготовка 2017