Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан влезе в историята на Шампионската лига. След успеха с дузпи над Атлетико (Мадрид) във финала французинът се превърна в първия, който печели трофея на три различни позиции. Зизу бе вдигал купата като футболист и като помощник треньор на Карло Анчелоти, а в Милано стори това и като старши треньор. И в трите случая Зидан стори това с Реал (Мадрид) - през 2002 година като футболист, през 2014 - като помощник-треньор, и сега като старши-треньор.

Френският гений се нареди и в престижната компания на Мигел Муньос, Джовани Трапатони, Йохан Кройф, Карло Анчелоти, Франк Рийкард и Джосеп Гуардиола, които стигали до успех в Шампионска лига като футболисти и като треньори.

"Чувството е невероятно. Карло Анчелоти ми пожела да вдигна купата и като треньор, когато бях негов помощник на финала в Лисабон през 2014 г. Сега виждам, че е бил прав, като казваше, че тази радост е по-голяма, отколкото да я спечелиш като играч. Щастлив съм за играчите, които изиграха невероятен сезон, увенчан с тази купа. Всички се трудиха здраво това да стане реалност. Разбира се, мечтаех за трофея, но във футбола, както и в живота, не става само с празни мечтания. Трябва и сериозна работа. Борихме се до последната минута, до последната дузпа. Сега е време да се насладим на успеха", коментира Зидан след успеха.