Ювентус отстрани Барселона на четвъртфиналите в Шампионската лига. Двата тима направиха 0:0 на реванша на „Камп Ноу”, а в първия мач италианците победиха с 3:0. Двубоят в Барселона бе доста по-емоционален за защитника на Ювентус Дани Алвеш. Бразилецът изкара 8 години на „Камп Ноу” и спечели 23 трофея.

След края на двубоя Алвеш се насочи към сънародника си Неймар, с когото играха заедно в Барса, а и защитават цветовете на родината си Бразилия. Снимките на двамата, на които Неймар плаче неутешимо, се превърнаха в хит в публичното пространство.

„Казах му, че във футбола е така. Не съм искал да натъжавам толкова Барселона след всичко, през което сме преминали заедно. Но в такива ситуации всички чувства остават настрана. Всеки от нас защитава цветовете на своя отбор. Неймар не трябва да плаче, това е една загуба, след която всеки трябва да продължи напред", каза Дани Алвеш.

"Беше труден мач, но съм щастлив. Разбира се, в тази нощ има и разочарование, защото с "Ноу Камп" са свързани много приятни за мен спомени. Странно чувство е да видиш приятелите си тъжни, но това е част от професията," допълни бразилецът.