Розенборг постигна победа с минималното 2:1 над Апоел (Никозия) в домакинството си от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Живко Миланов записа цял мач за кипърския отбор, който има реални шансове да преодолее съперника си в реванша у дома. Бившият нападател на Ботев (Пловдив) - Вандер Виейра, пък беше сменен от Георгиос Ефрем, който вкара така ценния гол на чужд терен за Апоел.

През първото полувреме Розенборг имаше превъзходство в средата на терена и в 23-ата минута Кристиан Гиткяер откри резултата. Норвежците продължиха да атакуват и стигнаха до второ попаденив точно преди почивката чрез Йорген Скьелвик.

През втората част Апоел се хвърли в атака и достигна до гол, чрез резервата Ефрем в 67-ата, който се възпозва от асистенция на Яниотас. В оставащото време Розенборг се опита да си върне аванса от два гола, но вместо това можеше да изпусне победата. Отново Ефрем се озова на добра позиция в самия край на редовното време, но този път стреля неточно.

В друг двубой румънският Астра направи 1:1 у дома срещу датския Копенхаген.

Румънците бяха по-активни преди почивката и успяха да открият резултата още в седмата минута, когато Филип Тейшейра се разписа. Португалският ветеран се оказа на точното място в наказателното поле и със силен удар вкара за 1:0. След паузата обаче датчаните се вдигнаха в по-настъпателни действия и това им донесе успех в 64-ата минута, когато Томас Деланей бе оставен непокрит в наказателното поле и изравни.