Реал (Мадрид) приема Манчестър Сити в полуфинален реванш на Шампионската лига, след като преди седмица двата тима направиха нулево равенство в Англия. За да продължат напред „гражданите“ трябва да разбият домакинската серия на „белия балет“ в турнира през този сезон. „Кралският клуб“ спечели всичките си мачове в Шампионската лига на „Сангяго Бернабеу“ през настоящата кампания, като не допусна нито един гол.

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини се завръща в испанската столица с чувството за реванш, след като в края на сезон 2009/10 беше уволнен от Реал (Мадрид) и заменен от Жозе Моуриньо, въпреки че му беше обещано да остане начело на отбора и за следващия шампионат.

През 2009/10 чилиецът изведе „белия балет“ до рекордните до тогава 96 точки на клуба в Примера дивисион. Въпреки този актив „кралският клуб“ завърши втори в класирането след големия враг Барселона. В Шампионската лига тогава Реал (Мадрид) беше елиминиран от Олимпик (Лион) на осминафиналите, а в Кралската купа отпадна от третодивизионния Алкоркон. От тогавашния отбор на „белия балет“, който игра под ръководството на Пелегрини, в момента в клуба са останали Серхио Рамос, Пепе, Марсело, Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Алваро Арбелоа.

 

РЕАЛ (МАДРИД) – МАНЧЕСТЪР СИТИ
(в първия мач 0:0)

Днес от 21:45 часа
по bTV Action
Мадрид, „Сантяго Бернабеу“
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Реал (Мадрид): Кейлор Навас, Дани Карвахал, Серхио Рамос, Пепе, Марсело, Лука Модрич, Тони Кроос, Иско, Гарет Бейл, Хесе Родригес, Кристиано Роналдо
Контузени: Карим Бензема, Каземиро
Под въпрос: няма
Наказани: няча

Манчестър Сити: Джо Харт, Бакари Саня, Николас Отаменди, Венсан Компани, Гаел Клиши, Фернандо, Фернандиньо, Хесус Навас, Кевин де Бройне, Рахийм Стърлинг, Серхио Агуеро
Контузени: Давид Силва, Пабло Сабалета
Под въпрос: Яя Туре
Наказани: няма

Баланс между двата отбора: 3 мача, 1 победа за Реал (Мадрид), 2 равенства, г.р. 4:3
Реал (Мадрид) срещу английски отбори: 33 мача, 13 победи, 10 равенства, 10 загуби, г.р. 47:38
Манчестър Сити срещу испански отбори: 16 мача, 5 победи, 4 равенства, 7 загуби, г.р. 25:24

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* За Манчестър Сити това е първи полуфинал в Шампионската лига. Реал (Мадрид) участва за 27-и път на полуфиналите на КЕШ/ШЛ, като в 13 от досегашните случаи продължава напред и 13 пъти отпада.
* „Белият балет“ е за шеста поредна година на полуфинал в турнира, в пет от предишните си шест участия в тази фаза на ШЛ испанският гранд отпадна.
* „Кралският клуб“ спечели и петте си домакинства в Шампионската лига през този сезон, като в тези срещи записа голова разлика от 18:0.
* Реал (Мадрид) загуби само един от последните си 29 домакински срещи (25 победи) в Шампионската лига – 3:4 от Шалке 04 на осминафиналите през миналия сезон.
* „Белият балет“ няма загуби в последните си девет мача срещу английски отбори (6 победи и 3 равенства).
* „Кралският клуб“ няма поражение в последните си четири домакинства срещу съперници от Висшата лига.
* Реал (Мадрид) спечели 22 от предишните 23 случая, в които правеше равен като гост в първия мач.
* Испанският град три пъти е участвал в изпълнение на дузпи в евротурнирите, като има един успех и две поражения.
* Манчестър Сити спечели три от петте си гостувания в Шампионската лига през този сезон.
* „Гражданите“ отпадат и в петте случая, когато правят домакинско равенство в първия мач.
* Сити излезе победител и в двата случая, когато участва в изпълнения на дузпи в евротурнирите.