Швейцарският първенец Базел загуби у дома от френския шампион ПСЖ с 1:2 в мача си от четвъртия кръг на група „А” в Шампионската лига. В другата среща от тази група Лудогорец допусна обрат и след два гола аванс загуби с 2:3 от Арсенал.

Парижани бяха по-активни на „Санкт Якоб Парк” през първата част и гол на Единсон Кавани бе отменен заради засада преди това на негов съотборник. Все пак в 43-ата минута Блейс Матуиди се разписа за 0:1 след разбъркване в наказателното поле на домакините.

След почивката гостите продължиха да създават повече положения, но в 76-ата минута Лука Цуфи изравни с феноменален прехвърлящ удар от далечна дистанция. Това попадение вдъхнови домакините и те тръгнаха в атака да търсят победата, но бяха наказани в 90-ата минута, когато Томас Муние реализира фамозен победен гол за ПСЖ, пращайки топката от воле там, където вратарят Вацлик нямаше как да я отрази.

След успеха си ПСЖ остава втори в групата с 10 точки, с колкото е и лидерът Арсенал. Базел е с 1 точка, колкото има и Лудогорец.

ГРУПА "А" 

Резултат с изображение за psg logoРезултат с изображение за basel fcБАЗЕЛ - ПСЖ 1:2
0:1 Блейс Матуиди (43), 1:1 Лука Цуфи (76), 1:2 Томас Муние (90)

Картина от мача - ТУК

Базел, "Санкт Якоб Парк"
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА