Арсенал и ПСЖ направиха зрелищно 2:2 на "Емиратс" в среща от група на "А" на Шампионска лига. Така французите се изкачиха на върха в класирането с 11 точки, колкото имат и "артилеристите". Парижани обаче имат повече отбелязани голове на чужд терен, което им отрежда лидерството.

В последния кръг на 6 декември ПСЖ е домакини на Лудогорец, а Арсенал гостува на Базел.

Двата тима избягваха излишни рискове в началните минути и играта се водеше предимно в центъра на терена. Първата добра възможност за гол дойде в 16-ата минута и бе за гостите. След ъглов удар Кавани бе оставен непокрит в наказателното поле, той отклони топката, но тя бе избита от голлинията от Гибс. Две минути по-късно обаче топката се озова във вратата на Арсенал. Мота изведе Матюиди и той намери Кавани пред вратата и за нападателя не бе проблем да открие резултата.

В самия край на първото полувреме Месут Йозил намери Алексис Санчес в противниковото наказателно поле. При опит на Криховяк да му се противопостави, чилиецът падна и главният съдия Феликс Брих отсъди дузпа. Зад топката застана Оливие Жиру, който не сбърка - 1:1.

Втората част започна с по-активни действия на гостите. В 54-ата минута парижани бяха близо до попадение, но Лукас Моура нацели гредата след изпълнение на пряк свободен удар.

Шест минути по-късно Арсенал излезе напред в резултата след голяма доза късмет. След центриране в наказателното поле на ПСЖ Маркиньос опита да изчисти, но намери тялото на Верати и след рикошет топката попадна във вратата на Ареола. Малко по-късни гостите имаха претенции за дузпа за фаул срещу Кавани, които обаче не бяха уважени от Брих.

В 77-ата минута ПСЖ изравни чрез Лукас Моура. Бразилецът засече с глава центриране от корнер и прати топката във вратата на Оспина. До края на мача не падната повече попадения и двата тима се поздравиха с по една точка. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА