Монако победи гостуващия Борусия (Дортмунд) с 3:1 на стадион "Луи II" в реванша помежду им от 1/4-финалите в Шампионската лига. „Монегаските” бяха спечелили с 3:2 в Германия и така се класираха за четвърти път на 1/2-финалите в турнира с общ резултат 6:3.

Мачът започна с пет минути закъснение заради повишените мерки за сигурност около автобуса на гостите, който преди седмица стана обект на опит за терористичен акт.

Лидерът във френската Лига 1 започна чудесно и поведе още в самото начало с попадение на Килиан Мбапе (3), който разстреля от близка дистанция вратаря на гостите Роман Бюрки. В 11-ата минута капитанът Радамел Фалкао беше близо до отбелязване на втори гол, а минута по-късно Бюрки спаси и удар на Бернардо Силва.

В 14-ата минута Нури Шахин от гостите с прекрасно изпълнен пряк свободен удар уцели страничната греда зад Субашич, а малко след това „монегаските” удвоиха аванса си чрез Радамел Фалкао (17), който засече с глава центриране на Лемар.

„Жълто-черните” имаха шанс да върнат един гол в 37-ата минута, когато Пиер-Емерик Обамеянг беше изведен с пета от Марко Ройс очи в очи със Субашич, но вратарят на домакините спаси.

Малко след почивката германският тим намали с гол на Марко Ройс (48) след удар от близка дистанция. Последваха пропуски на Радамел Фалкао и Мбапе, за да се стигне до гола на резервата Валер Жермен (81). Появилият се секунди по-рано в игра нападател оформи и крайния резултат в срещата.

„Жълто-черните“ отпаднаха за шести път в евротурнирите, след като за загубили първия мач у дома, както и за втори път от френски отбор в Европа.

Резултат с изображение за monaco logoМОНАКО – БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) 3:1Резултат с изображение за борусия дортмунд
(Общ резултат 6:3, в първата среща: 3:2)
1:0 Килиан Мбапе (3), 2:0 Радамел Фалкао (17), 2:1 Марко Ройс (48), 3:1 Валер Жермен (81)

Монако, „Стад Луи II”
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

СЪСТАВИ
Монако: Субашич, Туре, Глик, Джемерсон, Менди, Бернандо Силва (90 - Раги), Бакайоко, Моутиньо, Лемар, Фалкао (68 - Дирар), Мбапе (81 - Жермен)

Борусия (Дортмунд): Бюрки, Пишчек, Папастатопулос, Рафаел Герейро (72 - Пулишич), Дурм (27 - Дембеле), Вайгъл, Шахин (46 - Шмелцер), Гинтер, Кагава, Ройс, Обамеянг


РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА