Лудогорец отново е част от груповата фаза на най-авторитетния клубен турнир в Европа - Шампионската лига, след като завърши при 2:2 при гостуването си на чешкия шампион Виктория (Пилзен). Така с общ резултат 4:2 Лудогорец влиза в групите и ще чака своите съперници на жребия в четвъртък.

Българският шампион влиза в груповата фаза на Шампионската лига за втори път в историята си (за първи път през 2014/2015 година) и се превръща в първият български отбор правил това. По пътя си към голямата цел разградчани отстраниха Младост (Подгорица) 2:0 и 3:0), Цървена звезда (2:2, 2:2 (4:2 след продължения) и чешкия първенец Виктория след 2:0 в първия мач и равенство 2:2 в реванша.

Двубоят започна с по-агресивна игра на домакините от Виктория, докато Лудогорец игра организирано в отбрана и залагаше на контраатаки. Чешкият шампион стигна до ранен гол, дело на Михал Дюриш, който засече топката след корнер и я прати в близкия ъгъл на Стоянов в седмата минута. Върджил Мисиджан обаче успя да изравни резултата в 17-ата минута, след като избяга от отбраната на чехите и реализира сам срещу Козачик. Холандецът се разписа в чешката врата и в първата среща, когато оформи крайното 2:0.

След гола Лудогорец все по-често преминаваше в полето на съперника, а Натанаел и Вандерсон се разминаха с второ попадение за разградчани. Виктория пък можеше да поведе в 34-ата минута, но Владо Стоянов отрази удар с една ръка на Марек Бакош при бърза контраатака на домакините, а след това топката се отби в напречната греда. В последните минути на първата част играчите на Виктория се поддадоха на емоциите и често използваха груби влизания, за да отнемат топката.

Втората част започна вихрено, а двубоят бе прекъснат за около минута заради расистки подвиквания от феновете на Виктория. Попадение на домакините в 59-ата минута бе отменено заради засада, а пет минути по-късно Алеш Матею се разписа за 2:1 за чехите след удар с глава от два метра. Именно бранителят се превърна в герой в 67-ата минута, когато блокира удар на Вандерсон, който вече бе преодолял вратаря на чехите.

До края на двубоя Виктория тръгна напред в търсене на нужните им два гола, но Лудогорец действаше организирано и отбиваше опитите за удар към вратата на Владо Стоянов. Стражът все пак трябваше да се намесва в последните минути на двубоя, но се справи блестящо и не допусна гол.

Лудогорец стигна до равенството в поседните секунди, след като Клаудиу Кешеру матира отбраната на Виктория след бърза контраатака за крайното 2:2.

ВИКТОРИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 2:2
1:0 Михал Дюриш (7'), 1:1 Върджил Мисиджан (17'), 2:1 Алеш Матю (64'), 2:2 Клаудиу Кешерю (90+5')

Резултат с изображение за viktoria plzenВИКТОРИЯ: 1.Матуш Козачик, 8.Давид Лимберски, 4.Роман Хубникjalt.jpg, 2.Лукаш Хейда, 3.Алеш Матеюtopka.jpg, 7.Томаш Хораваjalt.jpg (smqna.jpg22.Ян Баранек), 25.Якуб Хромада, 11.Милан Петржела (smqna.jpg9.Ян Коварик), 10.Ян Копич, 23.Марек Бакош, 12.Михал Дюриш topka.jpgjalt.jpg (smqna.jpg15.Михаел Кръменчик)
Резерви: 13.Петър Болек, 14.Радим Резник, 24.Ян Сухан, 26.Даниел Коларж, 1

ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 5.Хосе Луис Паломиноjalt.jpg, 27.Козмин Моци, 25.Йордан Минев, 88.Вандерсон (smqna.jpg32.Игор Пластун), 8.Лукас Саша, 18.Светослав Дяков (smqna.jpg10.Густаво Кампаняро), 93.Върджил Мисиджан topka.jpg (smqna.jpg 28.Клаудиу Кешеруtopka.jpg), 6.Натанаел, 22.Джонатан Кафуjalt.jpg, 84.Марселиньо
Резерви: 26.Милан Борян, 11.Жуниор Кишада, 4.Сисиньо, 92.Джоди Лукоки,

Стадион: "Досан Арена", Пилзен
Съдия: Ундиано Майенко (Исп)

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа