Пламен СЛАВОВ - специален пратеник на БЛИЦ СПОРТ в Париж

ПСЖ приема Лудогорец днес от 21:45 часа в последен мач от група "А" на Шампионската лига. Двубоят ще се състои на "Парк де Пренс" в Париж, където вече преживяхме една историческа вечер. Сега наред е Лудогорец, който ще се стреми да повтори чудото и да напише нова страница във футболната ни история.

Лудогорец може да стане първият отбор, който ще се класира на трето място в групите на Шампионската лига и ще продължи участие в Лига Европа през пролетта. Това минава през няколко варианта. Естествено, най-лесният начин е Лудогорец да победи ПСЖ, което напълно обезмисля другата среща между Базел и Арсенал.

Вариант 1
Лудогорец и Базел губят съответно от ПСЖ и Арсенал. Тогава Лудогорец и Базел ще бъдат с равни точки, но българският тим финишира на трето място и през пролетта ще играе в Лига Европа. Причината е предимството на Лудогорец в преките двубои с Базел (1:1 в Швейцария и 0:0 в София).

Вариант 2
Лудогорец губи от ПСЖ, а Базел взима 1 точка или 3 точки от мача си с Арсенал. Тогава Лудогорец завършва на последно място в групата и отпада, а Базел продължава напред.

Вариант 3
Лудогорец завършва наравно с ПСЖ, а Базел губи от Арсенал. Тогава Лудогорец продължава в Лига Европа като трети в групата.

Вариант 4
Лудогорец и Базел завършват наравно в мачовете си - тогава и двата тима събират по 3 точки, но Лудогорец ще бъде на 3-то място заради предимството в преките двубои.

Вариант 5
Лудогорец завършва наравно, а Базел побеждава Арсенал. Тогава Лудогорец отпада, тъй като ще остане на последно място в групата. В Лига Европа ще продължи Базел.

Вариант 6
Лудогорец побеждава ПСЖ. При такъв развой на събитията Лудогорец е сигурен за третото място и не зависи от другия мач между Базел и Арсенал.

КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "А"

ОТБОР М П Р З Г.Р. Т
1.ПСЖ 5 3 2 0 11:5 11
2.Арсенал 5 3 2 0 14:5 11
3.Лудогорец 5 0 2 3 4:13 2
4.Базел 5 0 2 3 2:18 2


РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА 

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА