Ростов поднесе истинска сензация в 5-ия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Руснаците победиха с 3:2 Байерн (Мюнхен) на "ОЛИМП 2", постигайки историческа първа победа в най-силния клубен турнир. Загубата за германския колос пък означава, че тимът почти сигурно ще завърши на второ място в групата зад Атлетико Мадрид, тъй като изостава с три точки преди двубоя на "дюшекчиите". Рoстов пък вече има четири точки и е с огромни шансове за третото място, което ще прати тима в Лига Европа.

Логично гостите поеха инициативата от самото начало на мача. Играчите на германския шампион владееха значително повече топката, но трудно съумяваха да стигат до реални голови ситуации. На няколко пъти Ренато Санчес, Дъглас Коща и Робърт Левандовски пробваха удари от далечна и средна дистанция, но така и не съумяваха да поразят целта.

Така се стигна до 36-ата минута, когато Коща откри резултата. След пробив на Ренато Санчес отляво защитата на Ростов не успя да изчисти топката, тя попадна в бразилеца и той с техничен удар я насочи в горния десен ъгъл на Джанаев.

Противно на всякаква логика Ростов изравни минута преди края на първата част.  Полоз напредна в половината на Байерн и намери Азмун, който той хладнокръвно финтира Боатенг и прати топката покрай Улрайх.

Втората част започна вихрено за домакините. В 50-ата минута те получиха правото да изпълнят дузпа, отсъдена за нарушение на Боатенг срещу Нобоа. Зад топката застана Полоз, който не сбърка - 2:1 за Ростов.

Радостта на руснаците трая твърде малко. В 53-ата минута Рибери изведе Бернат в наказателното поле и бранителят с мощен удар не остави шансове на вратаря на домакините. 

В 67-ата минута домакините отново шокираха именития си съперник. Кристиан Нобоа изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и прати топката във вратата на Улрайх. До края Байерн наложи натиск в търсене на изравнителен гол, но такъв така и не падна. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА