Борусия (Дортмунд) трябва да внимава с голмайстора на Бенфика Костас Митроглу тази вечер, призовава „Билд” и разказва за 28-годишния гърцки футболист с немски паспорт.

Още в детските си години Митроглу бяга заедно с родителите си от гръцкия пристанищен град Кавала и израства в Рурската област в Нойкирхен-Влюн, а като юноша играе за Дуисбург и Борусия (Мьонхенгладбах), като за юношеския тим на „жребците” има 24 гола в 25 мача, но не успява да стигне до първия отбор и отива в Олимпиакос. След кратък престой и във Фулъм през 2015 година гъркът отива в Лисабон и подписва с Бенфика, където заедно с бразилеца Жонас формират опасно дуо в атака.

В момента Митроглу е голмайстор на Бенфика с 18 гола при 29 участия този сезон във всички турнири. Малко облекчение за „жълто-черните” е фактът, че гръцкият нападател не се е разписал все още в Шампионската лига през настоящата кампания.

Любопитното е, че преди време Митроглу преговарял с Борусия (Дортмунд), който още по времето на Юрген Клоп бил набелязал гърка за евентуален заместник на Роберт Левандовски, преминал през 2014 година в Байерн.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА