Лудогорец постави в малкия си джоб големите отбори в Шампионска лига. Това сочи статистиката, след като атаката на "орлите" е най-ефективната в груповата фаза на турнира. Цифрите са категорични и постижението на българския клуб е наистина впечатляващо. Статистиката е на базата на точните удари, които отправя всеки един отбор в мачовете си от груповата фаза, а там футболистите на Георги Дерменджиев се справят най-добре. Със само 15 точни шута Джонатан Кафу и компания са вкарали 6 гола, или след всеки 2,5 изстрела "орлите" бележат в противниковата врата.

Големите отбори, които са и най-резултатни в Шампионската лига - Борусия (Дортмунд) (21 гола), Барселона (20) и Арсенал (18), пропускат и най-много положения.

Лудогорец, за който се разписаха петима играчи в груповата фаза на Турнира на богатите, наистина се слави с най-точен шут от всички отбори. Натанаел, Върджил Мисиджан и Клаудиу Кешерю имат само по един точен удар в мачовете, в които са играли, но всеки един от тях е донесъл гол. Натанаел отбеляза на ПСЖ в София, Кешерю наказа Арсенал на "Васил Левски", а Мисиджан вкара на "Парк де Пренс" във вторник. Иначе другите попадения за Лудогорец в Група "А" бяха дело на Джонатан Кафу (2) и Вандерсон (1).

Като най-голям карък пък се утвърди Марселиньо, който за 5 мача нямаше нито един точен удар - три извън очертанията на вратата и четири блокирани.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА 

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА