България има втори медал от Олимпиадата в Рио де Жанейро. Спечели го Мирела Демирева в скока на височина. Българката премери сили с най-добрите в света в тази дисциплина и се справи блестящо. Браво, Мирела! Така вече имаме два медала, след като по-рано състезателката по борба Елица Янкова ни донесе бронз.

Това е първа медал за България в леката атлетика от 16 години. За последно Тереза Маринова спечели медал - златен, на Игрите в Сидни през 2000 година. От тогава Царицата на спортовете не успяваше да ни донесе радост, но ето, че сега Мирела Демирева подлуди България с постижението си. Тя е родена на 28 септември 1989 година. Преди медала от Рио Мирела спечели сребърен медал от Европейското първенство в Амстердам през месец юли.

Ето как премина състезанието за Мирела Демирева.
188 сантиметра - направи фаул от първия опит, успя от втория
193 сантиметра - успя от първия опит
197 сантиметра - успя от първия опит, изпревари Бланка Влашич
200 сантиметра - не успя и от трите опита

Испанката Рут Бейтия стана олимпийска шампионка, след като успя да скочи 197 сантиметра от първия опит. Мирела преодоля височината от раз и остана на второ място заради направен по-рано фаул на 188 см, а след нея се нареди световната звезда Бланка Влашич, която направи няколко фаула на предишни височини.

След това и трите не успяха нито веднъж на 200 сантиметра и така победителката бе определена от предишните опити. Ако Мирела Демирева не бе направила фаула на 188 сантиметра, щеше да раздели златния медал с Рут Бейтия!

Гледайте ТУК  ТУК

Тук може да следите резултатите онлайн - ТУК