Невяна Владинова изигра перфектно и съчетанието си на бухалки, оценено със 17.800 при третото завъртане на уредите в квалификацията на индивидуалното състезание по художествена гимнастика на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Неви успя да се придвижи с още едно място нагоре в класирането в многобоя и заема шестата позиция в подреждането със сбор от 53.166 точки след третата ротация.

На Владинова предстои да изиграе само динамичното си съчетание на лента в квалификацията (след 23 часа българско време) и е с отлични шансове да попадне сред първите десет гимнастички, а с това и да си осигури класирането за финала в събота.

Странно защо обаче БНТ скри изпълнението на Владинова, с което си навлече гнева на българските зрители. Дори на страницата на родната федерация по художествена гимнастика изразиха възмущението си от гафа на Националната телевизия, написвайки следното: "Благодарим на БНТ, че са написали квалификациите в програмата, а бухалките на Неви... дори и не ги видяхме!".

Докато Владинова изпълняваше съчетанието си с бухалки, БНТ излъчваше баскетбол - полуфиналът при мъжете между Испания и САЩ.

Гафът все пак беше замазан в 22:20 часа, когато изявите на Неви в Рио бяха излъчени на запис.

"БНТ са пълни ИДИОТИ!!!! Докато Неви даваше най-доброто от себе си да се класира за финалите, те излъчваха баскетбол и бокс........ Защо е "Б"-то и "Н"-то в абревиатурата на тази Телевизия..... просто(а) телевизия", е само един от множеството гневни коментари срещу БНТ.

Иначе световната шампионка Яна Кудрявцева успя да навакса изоставането си в началото и излезе начело след третия уред с 55.782, пред Ганна Ризатдинова от Украйна с 55.432, и другата рускиня Маргарита Мамун с 55.333, която допусна сериозна грешка на бухалки.