Сърбия спечели златните медали от олимпийския турнир по водна топка при мъжете. На финала сърбите победиха шампиона от Лондон 2012 Хърватия с 11:7. Сърбите, които са световни и европейски първенци само в рамките на една година, поведоха с 6:3 след втората част и контролираха изцяло развоя на двубоя за титлата в Рио де Жанейро.

Душан Мандич се отличи с четири попадения за сърбите, които печелят златните медали като отделна държава за първи път. Душко Пиетлович и Филип Филипович добавиха още по две попадения за историческия сръбски успех. Сандро Сукно реализира три гола в полза на Хърватия. Сърбите водеха с 9:5 преди началото на последната четвърт. В нея хърватите реализираха само две попадения и не успяха да се доберат до обрат.

Това бе втора победа за сръбския спорт във войната с хърватите, след като преди няколко дни и баскетболистите на Сърбия удариха съперника от Хърватия и се класираха на финал.

В мача за третото място Италия победи Черна гора с 12:10, докато деветкратният олимпийски шампион Унгария остана на петата позиция в крайното класиране, след като надигра Гърция също с 12:10.

Финални срещи на турнира по водна топка за мъже на олимпийските игри в Рио де Жанейро:

финал:
Хърватия - Сърбия - 7:11

мач за трето място:
Италия - Черна гора - 12:10

мач за пето място:
Унгария - Гърция - 12:10

мач за седмо място:
Испания - Бразилия - 9:8