Григор Димитров претърпя крах на Олимпиадата в Рио де Жанейро и загуби още в първи кръг на турнира по тенис. Българинът престоя на Игрите точно час и 5 минути, колкото бяха нужни на Марин Чилич да спечели с 6:1, 6:4.

Димитров бе неузнаваем в първия сет и го загуби само за 29 минути с 1:6. Вторият бе малко по-добър за нашия тенисист, но Чилич надделя и в него и продължи напред.

Първи сет
Тази част се превърна в тотален крах за Гришо. Българинът получи възможност за пробив още при първото подаване на Чилич, но не успя да се възползва от нея. За сметка на това хърватина не изпусна своите възможности и направи два пробива при първите два сервис гейма на българина.

Чилич без проблем спечели своите подавания, докато Гришо успя само веднъж и то при резултат 5:0 за съперника му. В крайна сметка хърватина спечели последвалото си подаване, спасявайки точка за пробив, и затвори гейма - 1:6!

Втори сет
Григор Димитров започна по-добре тази част и успя да спечели сервиса си. Той достигна и до точка за пробив при подаването на Чилич, но хърватина се измъкна и успя да изравни. Двамата не сгрешиха при следващите си сервис геймове и резултатът стана 2:2.

Григор обаче се пречупи отново, направи непредизвикана грешка, а Чилич достигна до пробив и излезе напред в резулатата.

Българският тенисист бе изправен отново до стената при 4:2 в полза на хърватина, но успя да се справи със ситуацията и продължи да изостава с един пробив.

Чилич спечели лесно следващия си сервис гейм и бе на крачка от продължаване напред. Димитров спечели подаването си, но му бе нужен пробив, за да не си тръгне от Олимпиадата. Чилич заби четири аса в последния гейм и сложи край на неравностойния спор - 6:1, 6:4 за хърватина.