България спечели първи медал от Олимпиадата в Рио де Жанейро. Той е бронзов и е на врата на състезателката ни по борба в категория до 48 килограма Елица Янкова.

Българката спечели битката за третото място място срещу аржентинката Алехандра Патрисия Бермудес. Янкова постигна труден успех със 7:6.

Срещата започна отлично за нашето момиче, което набързо поведе с 5:0, а в началото на вторите 3 минути със 7:2. Аржентинката даде всичко от себе си и намали до 7:6, но защитата на Янкова бе непробиваема.

След края на срещата българското момиче не успя да сдържи сълзите си от радост.

Това е най-големият успех в кариерата на Янкова, която тази година спечели бронз на Европейското първенство в Рига, а миналата година на Европейските игри в Баку се класира втора.

Олимпийската титла в категория до 48 килограма спечели японката Ери Тосака. Тя надигра на финала Мария Стадник от Азербайджан с 3:1 точки. 21-годишната японка е трикратна световна шампионка и защити статута си на фаворит в категорията, като спечели първо олимпийско злато. В другия мач за бронзовото отличие Сун Янан от Китай се наложи над Жулдис Ешимова от Казахстан с 4:0.