Невяна Владинова завърши на седмо място в индивидуалния многобой на турнира по художествена гимнастика на Олимпиадата. Родената през 1994 година в Плевен изключително красива грация е дебютант на олимпийски игри. Тя надскочи себе си и се класира за финала, като бе сред десетте най-добри състезателки.

След като изпълни целта си - да влезе във финал, Неви каза, че ще играе за удоволствие. Направи го и след първия уред - обръч, бе на 7-мо място. След изиграването на съчетанието с топка Невяна продължи да е 7-ма. Последваха бухалките, след които българката излезе на 5-то място. На всички се искаше грацията да остане на тази позиция и след пленяващата лента на испанската "Болерия", но Неви направи две малки грешки, които отново я свалиха до крайното седмо място.

Олимпийска шампионка стана Маргарита Мамун (Русия), която надделя над сънародничката си Яна Кудрявцева (Русия) - трикратна световна шампионка. Трета остана Анна Ризатдинова (Украйна).

Историята на Невяна Владинова - ТУК

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

Агенция БЛИЦ пожелава успех на ансамбъла във финала в неделя. Финалът на ансамбъла е в неделя от 17:00 часа българско време.