Пирин записа втора поредна победа по време на предсезонния си лагер в Турция. Това стана в предпоследния ден на престоя на „орлетата“. Тимът на Милен Радуканов се наложи с 2:1 над полския Подбескидже (Биелско Бяла), а успехът беше посветен на помощник-треньора Стефан Гошев, който днес става на 46 години.

Всичко по-интересно в мача се случи след почивката. Преди това Сандев в сблъсък с вратаря Костов се контузи и бе заменен от Костадинов. Пропуски пред гола направиха Аймен Суда и Даниел Младенов.

След почивката паднаха и трите попадения. Младенов откри резултата в 50-ата минута с точно изпълнение на дузпа, отсъдена за фаул срещу Орлин Старокин. Последва натиск на поляците и на два пъти Костов спаси удари на полски нападатели.

В 58-ата Малец вкара за 1:1 след разбъркване. Четири минути по-късно Младенов бе фаулиран в наказателното поле и международния рефер от Молдова даде втора дузпа за „орлетата“, а Николов не сбърка при удара си от бялата точка. Четвърт час преди края на мача Суда след двойно подаване стреля от 10 метра, но вратарят на поляците спаси.

Така Пирин завърши контролите си в Алания, като в пет мача записа две победи и три загуби. Утре „орлетата“ тренират за последно в Турция, след което се прибират в България.

Съставът на Пирин: Кр. Костов, Башлиев, Попев, Сандев, Ст. Николов, Суда, Старокин, Кощърна, Д. Младенов, Тасев, Ст. Костов (Костадинов, Благов, Грозданов)