Любимецът на феновете на Пирин (Благоевград) Иван Цветков няма да играе в предстоящия четвъртфинал за Купата на България срещу Ботев (Пд). Мачът е във вторник от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Ветеранът обаче същия ден има изпит в Благоевградския университет и е заявил, че му е много важен, което ще го извади за двубоя. Изпитът обаче е само формалният повод за отказа на Цветков.

Известно е, че той игра в Ботев и е безспорен любимец на бултрасите. Халфът дори носи капитанската лента на "жълто-черните" в определен период, а феновете скандираха редовно името му по трибуните. В Пловдив продължават да наричат Цветков Професора и го боготворят.

В Благоевград са на мнение, че Иван неслучайно е насрочил изпита си в деня на важния мач за "орлетата", за да има елегантен повод да откаже да играе срещу бившия си отбор. За Цветков е идеално, че Ботев и Пирин ще се разминат в долните четворки и няма да му се налага да излиза на терена срещу "канарчетата".

Близки до футболиста твърдят, че той не би играл и срещу Левски, но няма и да му се наложи, тъй като отборите са в различни групи, а "сините" вече отпаднаха и от турнира за Купата на България.