Треньорът на Пирин (Благовград) Милен Радуканов одобри пристигналия на проби англичанин Рос Дженкинс. Играчът остави добри впечатления по време на контролата с Банско и при успешни преговори днес ще подпише договор с "орлетата".

"С 80 мача за Уотфорд и на 26 години, мисля, че Рос ще ни свърши добра работа. Ще подпишем до лятото, с опция за продължаване на контракта", съобщи Радуканов.

"Орлетата" заминават утре за Ловеч, където ще направят една тренировка в деня преди мача. Двубоят Монтана - Пирин е в неделя от 15:00 часа на градския стадион в Ловеч.

"Никога не съм определял противник като аутсайдер". С тези думи Радуканов започна пресконференцията преди гостуването на Монтана. Наставникът подчерта, че няма отбори в Първа лига, които биха могли да бъдат определяни като аутсайдери.

"Това, че Монтана е на последното място, не означава нищо. Малкият точков актив на монтанци не ги праща директно във Втора лига. Напротив - при тази според мен не много удачна формула на провеждане на първенството, те с два баража могат да останат в групата, дори да имат с 20 точки по- малко от други отбори", допълни Радуканов.

Това не означава, че "орлетата" няма да търсят победата в Ловеч. Напротив, за да бъде затвърден успехът срещу Левски (1:0) е необходим силен мач и срещу Монтана. Проблемите пред треньорския щаб са късата скамейка и травмите на няколко футболисти. На облекчен режим тренират Станислав Костов и Кристиян Кощърна, но има още две тренировки до мача и след това ще бъде решено дали ще вземат участие в мача. Поради лични проблеми Антон Костадинов проведе самостоятелна тренировка преди останалите.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига