Футболистът на Пирин Тодор Траянов е неизменен титуляр в последните три мача на "орлетата". След като бе позабравен от тръгналия от Пирин наставник Стефан Генов, Тохера получи доверието на новия селекционер Милен Радуканов. Липсата на контузените Антон Костадинов и Орлин Старокин отвори възможност пред Траянов отново да започне в стартовите 11. И младокът се възползва по най-добрия начин, като изигра силни минути в двубоите срещу Ботев от турнира за Купата на България и с Нефтохимик и Берое в шампионата. Ето какво сподели Тодор пред клубния сайт на Пирин (Благоевград).

- Тошко отново си титуляр, след като дълго време остана на скамейката. Как се чувстваш вече сред стартовите 11?
- Чаках го този момент, но не ми беше толкова лесно, колкото изглежда отстрани. Това да седиш на скамейката и да не получиш шанс за изява не е особено приятно за един футболист. Но дойде и моят миг и мисля, че засега оправдавам доверието на треньора.

- Контузиите на Костадинов и Старокин отвориха място за теб, но това ли е основната причина да се върнеш на терена?
- Мисля че не само това, защото в тренировките давам всичко от себе си и се опитвам да изпълнявам изискванията на треньорския щаб. Вярно, контузиите на едни дават възможност за изява на други. Но това е част от футбола. През миналия сезон имах много силни изяви с екипа на Пирин и дори стигнах до младежкия национален отбор, но след като си тръгна Шенсой и дойде Стефан Генов, нещата се промениха. Формата ми спадна и едва след силната зимна подготовка, която направих дойде и моят ред. Радвам се че Радуканов разчита на мен, защото аз имам договор с Пирин и трябва да играя. Съвсем скоро ще навърша 22 години и пред има още много футбол.

- Какво промени идването на Радуканов?
- Сами виждате, че след идването му тук в Благоевград, където е играл преди време със зеленобелия екип, нещата коренно се промениха. Успя да ни вдъхне увереност и резултатите не закъсняха. Направихме много силна серия, като победихме Левски, Славия, Локомотив Пловдив, Нефтохимик и сега след равенството с Берое имаме добри позиции за първото място в нашия поток.

- Гледате ли ти и твоите съотборници и към Лига Европа?
- Да, защо не, ако успеем да стигнем до мач срещу третия в класирането на първата шестица. В българския футбол всичко е възможно, само Лудогорец изпъква над другите. Победихме Левски, направихме равен с ЦСКА-София, защо да не се преборим и за Лига Европа. Аз искам да играя с Пирин в Лига Европа. Първо обаче трябва да играем мач за мач. Ето сега идва двубой с Локомотив Горна Оряховица.

- Какво очакваш от този сблъсък?
- Ами иска ми се да запишем убедителна победа. С опитния Иван Цветков, който ни помага много и на тренировки и в мача, се надявам да нямаме проблем в този мач. Три точки срещу Локо ще ни приближат към първото място в тази група.

- Всеки футболист мечтае за трансфер в европейски клуб, предполагам че и ти искаш да се изявиш зад граница. на кой отбор симпатизираш?
- От малък съм фен на Интер. Искам един ден да играя на "Сан Сиро". Знам че е много трудно, но защо не. Практиката показва, че футболни таланти родени в Симитли вече имат мачове в различни отбори в Италия. Преди време Антонио Михайлов беше един от талантите в школата на Милан, а Радослав Кирилов игра в Киево. Защо и аз да не опитам от атмосферата на футбола в Италия. Преди това обаче трябва много работа и най- вече доказване във всеки мач.