Капитанът на Пирин Юлиан Попев коментира победата на тима с 1:0 над Левски в събота. Той призна, че всички в отбора са вярвали в успеха, а причината за това е работата на Милен Радуканов.

"Готвихме се здраво за този мач. Искахме да се случи точно това, което стана - да бием и зарадваме публиката. Футболът се играе заради хората. Треньорът ни каза преди мача да се забавляваме, а с това - да се забавляват и феновете. В момента има дух в отбора. Може би причината е и в Милен Радуканов. Той е играл тук, познава атмосферата, наясно е как мислят местните. Прекрасно е да играеш пред толкова хора. Бяхме убедени, че няма да загубим, след като излязохме от тунела и видяхме обстановката", коментира Попев пред „Тема Спорт“.

"Пак спряхме Левски, както го направихме миналата година. Наблюдавахме няколко техни мача, добре ги бяхме разузнали. Не се сещам „сините“ да направиха положение, да не кажа, че нямаха нищо цял мач. Изненадата при нас дойде от Кощърна, който игра като десен халф. Радвам се, че това сработи - треньорската преценка се оказа вярна. Получиха ни се и смените. Слави Костов се включи отлично. Надявам се сега всички да си повярваме. И през есента изиграхме добри мачове, но... Сега феновете приемат треньора, нас, футболистите. Радвам се, че се връщат по трибуните, защото в предишните мачове бяха много малко", каза защитникът.

"Видя се какво означава Иван Цветков за нас. С влизането му веднага се почувства импулс и по трибуните, и в състава. Всички се учим от него, той е цял отбор. Много важен за нас", завърши Попев.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига