Нефтохимик стартира предсезонната си подготовка с двама нови футболисти. Това са вратарят Ивайло Василев, който за последно бе в Монтана, и халфът на Локомотив (Пловдив) Георги Вълчев.

Днес с група от 20 футболисти тимът замина на едноседмичен лагер в Поморие, който ще продължи до края на седмицата. 

Преди заминаването за Поморие ръководство на Нефтохимик даде пресконференция, на която присъстваха изпълнителният директор Благомир Митрев, спортният директор Станимир Димитров, главния скаут на тима Митко Трендафилов и треньорът Христо Янев.

„Благодарим ви за огромния интерес към отбора. Работим по селекцията, като в близките дни очакваме още няколко нови момчета“, заяви Митрев.

Треньорът Христо Янев също изрази оптимизъм: „Мога да обещая на всички, че Нефтохимик ще бъде по-добър отбор през пролетта и ще дадем всичко от себе си отборът да изпълни целите си. За нас е привилегия да работим с хора като Благо Митрев, Станимир Димитров и Митко Трендафилов“.

След лагерът в Поморие до 28 януари Нафтата ще се готви на местна почва, а след това тимът заминава на подготвителен лагер в Алания (Турция), където ще остане до 9 февруари.

Нефтохимик ще изиграе общо 5 контроли в предсезонната си подготовка, ето и датите:

17 януари –  Берое в Стара Загора
24 януари – Поморие
31 януари  – Черноморец (Одеса) в Турция
4 февруари – Тобол (Казакстан) в Турция
8 февруари – Пелистер (Македония) в Турция

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига