900 хиляди лева са необходими на Нефтохимик, за да върже бюджета до края на сезона. Това показват разчетите на ръководството. Сумата е нужна за заплати, подготовка, медикаменти, екипировка, както и за поддръжка на ДЮШ. Парите са необходими и за обезпечаване на спортния календар. Става въпрос за период от близо 6 месеца.

На този етап твърдо са гарантирани около 400 хиляди лева от необходимата сума. Това ще са очаквани постъпления от ТВ права, участието на Лудогорец в Шампионска лига, което носи солидарни пари на всички български клубове, както и малки спонсорски договори.

От щаба на Нефтохимик са категорични, че всичките 900 бона ще бъдат осигурени. Част от тях ще даде главният спонсор и президент на клуба Павел Бошнаков, както и частни фирми, които са дали гаранции за финансиране. Отделно се чака и позицията на община Бургас за осигуряване на средства от местния бюджет на града. Там дебатите предстоят.

Тимът започва подготовка на 9 януари от 13:00 часа, като веднага след това пътува за Поморие, където ще изкара едноседмичен лагер. На 17 януари е контролата с Берое в Стара Загора, а на 24-ти - с Поморие. В Турция зелените ще срещнат Черноморец Одеса на 31 януари, Тобол (Казахстан) на 4 февруари и Пелистер Битоля на 8 февруари.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига