Спортно-техническото ръководство и футболистите на бургаския Нефтохимик за пореден път доказаха, че са мъже с големи сърца след като събраха средства, които ще бъдат дарени за лечението на малката Виктория Георгиева.

Детето има поставена диагноза „Морбус Хиршпрунг“, свързана с проблеми на част от дебелото и правото черво. Именно с надежда събирането на средства, които да подпомогнат подобряването на живота на двегодишната Вики футболният отбор на Министерството на финансите заедно с любезното съдействието на „Футбол с кауза“ организират мини-футболен турнир.

Точно от Фейсбук страницата на „Футбол с кауза“ се разбра, че именно Нефтохимик е първият тим, отзовал се на призива на единия от организаторите на събитието Кирил Евтимов. От бургаския клуб отделиха средства, които да подпомогнат подобряването на живота на двегодишната Вики.

Самото състезание ще се проведе на 25 март 2017 г. от 10:45 часа на терените на “Спортна София 2000” - комплекс Борисова градина. Участие ще вземат футболните отбори на Министерство на финансите, Министерство на земеделието и храните, ЧСИ Неделчо Митев и ФК Торнадо 2013. За зрителите и участниците са предвидени добро настроение, зрелищни дербита, както допълнителни изненади и специални гости. На благотворителния турнир също така ще бъде проведена и благотворителна томбола с атрактивни сувенири и футболни артикули. За съдия на турнира е поканен бившият международен арбитър Христо Ристосков.