Христо Янев направи успешен дебют като треньор на Нефтохимик. Предпоследният в Първа лига успя да се класира на 1/8-финалите за Купата на България, елиминирайки трудно Етър. "Шейховете" се наложиха с 4:3 след дузпи над "виолетовите" при гостуването на стадион "Ивайло".

В редовното време резултатът беше 1:1, а в продълженията не падна гол. Така се стигна до ударите от бялата точка, след които гостите от Бургас ликуваха и очакват жребия на 26 октомври, когато ще научат името на съперника си за 1/8-финалите.

"Виолетовите" се противопоставиха успешно на Нефтохимик, въпреки че легендата Георги Василев беше направил няколко промени в състава си. В 29-ата минута Етър поведе чрез аржентинеца Гуидо Абаян, който отбеляза след асистенция на юношата на Левски Галин Ташев - 1:0.

В 70-ата минута Георги Чакъров изработи дузпа за гостите за фаул на Иван Скерлев. От бялата точка Костадин Хазуров направи 1:1, но до края на редовното време не падна ново попадение. Такова липсваше и в продълженията, което доведе до изпълнението на дузпи. Този път обаче Хазуров пропусна, което не се оказа фатално за Нефтохимик, тъй като за Етър от бялата точка не можаха да вкарат Цветомир Тодоров и Николай Цветков - Демона.

Така с успех 4:3 след дузпи Нефтохимик продължава на 1/8-финалите.

Етър - НЕФТОХИМИК 4:5 след дузпи (1:1 в ред. време и след прод.)
1:0 Гуидо Абаян (29), 1:1 Костадин Хазуров (70-дузпа)

Купа на България - сезон 2016/2017