Нефтохимик ще има подсигурен бюджет и за следващия сезон. Това стана ясно след като през изминалата седмица се проведе среща между ръководните фактори в бургаският тим. Бюджетът ще бъде в същите параметри, както през настоящата година, като основната задача пред отбора през този сезон си остава спасението в Първа лига – цел, която бе поставена още в началото на първенството. Освен това няма да има проблеми и с лицензирането, като Нефтохимик покрива всички критерии на лицензионната комисия. 

„До този момент успяваме да се справим финансово със ситуацията в тима и се надяваме да постигнем целта си, а именно да запазим мястото си в Първа лига. Вярваме във всички играчи и треньорският щам, че те са правилните хора за Нефтохимик и заедно ще успеем да постигне целите си. Важно е да се отбележи, че сътресения в Нефтохимик няма и продължаваме по предварително начертания план“, заявиха от ръководството на Нефтохимик.

Днес футболистите на Христо Янев гостуват на Локомотив (Горна Оряховица) в среща от Група „Б“ на втората осмица в Първа лига. В групата на "шейховете" се очаква да се завърнат Галин Иванов и Венци Христов, а срещата поради наказание ще пропусне Николай Дюлгеров. Мачът с Локомотив е с начален час 17:00 и ще бъде предавана пряко по Диема Спорт.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига