Футболният отбор на Нефтохимик (Бургас) в лицето на спортния директор на клуба Станимир Димитров беше почетен с благодарствена грамота от Кирил Евтимов - главният инициатор на провелия се наскоро благотворителен турнир - “Заедно за Вики”. Събитието беше организирано от футболния тим на Министерството на финансите съвместно с „Футбол с кауза“. Евтимов специално благодари на отбора на сърцето си за оказаната подкрепа и пожела успех на Нафтата в битката им за оцеляване в Първа професионална лига.

Кирил Евтимов се срещна и с бившият капитан на ВК Нефтохимик 2010 Иван Станев, който наскоро се завърна от пореден успешен волейболен сезон в Иран, където с тима на Сайпа завърши на четвърто място. Националът подкрепи благородната кауза и пожела скорошно подобряване състоянието на Вики.

Благородната инициатива в помощ на малкото момиченце, борещо се с тежкото заболяване “Морбус Хиршпрунг”, свързано с проблеми на част от дебелото и правото черво, събра до момента близо 10 000 лева. 

В “Заедно за Вики” се включиха футболните отбори на ЦСКА, Лудогорец, Нефтохимик, Дунав и Локомотив (Пловдив), волейболният Нефтохимик, героите от “лудото американско лято” Ивайло Йорданов и Пламен Николов-Пинко, настоящият национален вратар Николай Михайлов, DJ Mascota, фирма Саванто, футболните деятели Михаил Касабов и Валентин Михов, реферът Христо Ристосков, мениджърът Ники Жейнов и куп други приятели на спорта.