Собственикът на компанията за енергийни напитки „Ред Бул“ и едноименния тим във Формула 1 - Дитрих Матешиц, разкри един от проблемите в най-престижната моторна надпревара и заяви, че конкуренцията за първото място е от изключително значение за популярността на шампионата.

„Проблем са множеството глупави наказания за пилотите, феновете просто не ги разбират. Популярността на Формула 1 зависи от конкуренцията в челото. Битка за трето и четвърто място не е много интересна. Колите станаха по-добри, а това беше една от основните точки за 2017 година. Сигурен съм, че ако през тази година Ред Бул поведе в класирането на австрийското Гран При ще има 70 хиляди души публика вместо 50 хиляди”, коментира Матешиц пред „Спийд Уийк“.

72-годишният австриец призна, че е получил предложение да купи акции във Формула 1 от „Либърти Медия“, които са собственици на шампионата.

„Честно казано, не знам дали ще си купя акции. От една страна би трябвало да е очевидно, защото Формула 1 се нуждае също и от собственици, които не произвеждат коли. От друга обаче всичко зависи от това кои отбори ще продължат. Трябва да изчакаме и да видим как ще стоят нещата след изтичането на настоящите договори (б.р. през 2020 година). Предполагам, скоро ще преговаряме по този повод“, допълни австриецът, който е собственик и на тима Торо Росо.