Пилотът на Мерцедес Нико Розберг очаквано бе много доволен след четвъртия си пореден успех от началото на сезона във Формула 1. Германецът изпревари съотборника си Люис Хамилтън в Сочи и е с пълен актив от точки в генералното класиране.

Германецът тръгна първи и пресече финиша на същата позиция, с което натрупа 7 поредни успеха и е само на 2 от абсолютния рекорд на Себастиан Фетел.
„Уикендът беше страхотен, колата се държа прекрасно и в квалификация, и в надпреварата. Благодаря на всички, благодаря много и на феновете. 60 хиляди на пистата! Страхотно беше!“, възкликна Розберг.

„Просто пазих концентрацията си, не исках да допусна грешки. Наслаждавах се много. Люис много бързо се изкачи от 10-и до второто място, отлична работа от него. Винаги следях какво правеше той, но се стараех да спечеля. Ако намалиш темпото, тогава започваш да правиш грешки", продължи пилотът на Мерцедес.

„Има много време до края на първенството, но предимството ми е достатъчно добро. Състезанията са 21 през този сезон. Люис винаги може да се завърне, той е много мотивиран и ще го стори“, добави Розберг.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!