Екипажът на „Стайков Рейсинг“ Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелия-Давидоне (Мицубиши Лансер Ево 9) спечели българския рали шампионат за 2016 година. Това е втора титла за Пламен, след шапионската титла през 2014 година, а за Давидоне е първа. През 2014-а Стайков завоюва титлата с навигатор Рафи Кадир.

С първото си място в рали „Сърбия“ вчера новият шампион записа четвъртата си победа за сезона, след като завърши първи в рали „Сибиу“, рали „Твърдица“ и рали „Сливен“. Основният конкурент на Стайков за първото място в сръбското рали – Рашид Ал Кетби, с навигатор Карина Хеперле, отпадна още в първата отсечка за деня, след тежка катастрофа. Това бе и първият отменен етап за неделния ден. Следващият етап – Голден, също беше отменен и за двете си минавания. Единственият етап, който се кара в неделя беше Дубоко 2 и той бе спечелен от Стайков/Давидоне.

Така кръг преди края на рали шампионата Пламен Стайков си осигури шампионската титла за 2016 година. Последното оставащо рали в календара за тази година е рали „Стари Столици“, което е след две седмици.