Единственият български пилот, участвал в стартове от Формула 2 - Пламен Кралев, обяви на специална пресконференция в Пресклуб „България”  завръщането си в автомобилния спорт. След 102 старта в международни състезания и близо 5-годишно прекъсване на спортната си кариера, той заяви намерението си да атакува титлата в европейския шампионат за туристически автомобили (ETCC). За целта е закупен нов автомобил Audi RS LMS и е създаден отбора "Краф Рейсинг" - по фамилията на самия състезател. 

За 2017 г. той планира да кара паралелно и в италианския пистов шампионат, като стартовете му са почти всеки уикенд. Първата надпревара започва на 28 април на "Монца" в Италия. Следват "Адриа", "Хунгароринг", "Нордшлайфе", "Мизано", "Виляреал", "Мугело", "Имола", "Золдер", "Валелунга" и "Мост", а финалът е на 22 октомври отново на "Монца".

Състезателният формат включва тренировки в петък, квалификация за място в събота и две състезания в неделя, които са спринтови и продължават в рамките на 20-30 минути.

Като подготовка за сезона Пламен Кралев и отборът, в който са включени механици на бившия му съотборник във Ferrari Challenge Димитър Илиев, са навъртели около 2000 км на шест европейски трасета, а единствено състезателните инженери са чужденци. В първите стартове пилотът ще се стреми да възвърне състезателната си форма и да свикне с новия автомобил, който е с предно предаване, 1984 куб см работен обем на четирите цилиндъра с турбо-пълнене, 6-степенна секвенционална скоростна кутия и при 6200 об/мин осигурява 350 к.с. мощност.

„Дълго обмислях своето завръщане в автомобилния спорт. Исках да избера шампионат,  който да е в календара на Международната федерация – ФИА и да не е за двама или трима пилоти, а само за един. Европейското първенство за туристически автомобили отговаря на тези условия и имам амбицията да се представя много добре. Конкуренцията е много голяма, според  регламента на състезанието някои автомобили трябва да слагат допълнителни тежести и за съжаление моята кола трябва да се натовари допълнително с 50 кг, но мисля, че ще се справя”, коментира 44-годишният Кралев.