Технически проблеми спряха Петър Петров по пътя към подиума в Матърли Бейсин, Великобритания, но българският пилот от заводския тим на "Кавазаки" ще получи още един шанс тази неделя, когато Световният шампионат по мотокрос гостува в Италия за последния кръг от календара преди едномесечната лятна пауза. Всичките четири манша в MX2 и МXGP ще бъдат излъчени по Евроспорт 2 в неделя от 16:00 часа.

Петров направи един от най-силните си квалификационни маншове във Великобритания, състезавайки се рамо до рамо с властелина на клас МХ2 - Джефри Херлингс, а в първия старт спечели девета позиция. Българинът потегли лошо във втория и трябваше да се оттегли от състезанието във втората обиколка поради технически проблеми.

Петров и "Кавазаки" спечелиха 20 точки от италианския кръг през миналия сезон, но този път ще се надяват на много повече. В състезанието ще се включи и вторият постоянно заявен български пилот за шампионата – Майкъл Иванов, който също не успя да финишира последното състезание в Матърли Бейсин.

"Уикендът беше лош, но заради техническите проблеми. Направих най-добрия си квалификационен манш от доста време насам и карах рамо до рамо с Джефри дълго време. В първото състезание се появиха и техническите проблеми, но успях да завърша. Във второто не направих добър старт и бях принуден да се оттегля във втората обиколка. Остава ми просто да се представя добре в Италия", коментира Петров.

Пилотите от световния шампионат по мотокрос вече тренират в Италия, за да донесат нова порция забавления и драматични състезания за зрителите на Евроспорт.