Франция се завръща в календара на Формула 1 от 2018 година, потвърдиха от организаторите на пистата „Пол Рикар”, която има договор за пет сезона и ще приема състезания от най-престижната моторна надпревара. За осъществяването на сделката са съдействали състезателният директор на Макларън Ерик Булие и изпълнителният директор на Рено Сирил Абитебул.

На същата писта се провеждаха състезанията между 1971 и 1990, след което бяха преместени на "Маникур", където през 2008 година бе последният старт от Формула 1 във Франция.

„Ние сме невероятно горди от завръщането на Франция след 10 годишно прекъсване. Това е голям успех за всички, които положиха усилия това да се случи. Моторният спорт е много популярен в страната ни и сме крайно доволни от постигнатото“ заяви управителят на областта Кристиан Естроси, който посвети случилото се на починалия пилот от Формула 1 Жул Бианки.

"Пол Рикар" бе използвана за подготовка на пилотите от Формула 1 в началото на 2016 година, което я прави годна за стартове. Пистата е кръстена на ексцентричния магнат Пол Рикар, който се занимава с производството на напитки и спонсорира строителството на трасето, завършено през 1969 година.

Пистата е с дължина 5861 метра и е разположена близо до Марсилия. Рекордьор с пет победи на тази писта е четирикратният световен шампион Ален Прост през 80-те години на миналия век.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1