Заместникът на шампиона във Формула 1 Нико Розберг - Валтери Ботас коментира трансфера си в Мерцедес. Финландецът каза, че няма търпение да седне в болида и да върви напред.

"Първата ми цел е победата. Това е липса, която със сигурност трябва да попълня в кариерата ми досега. После ще си поставя цел, която да мога да си позволя. В зависимост от това на какво ниво ще е колата в първото състезание, ще видим какво можем да очакваме от сезона.

Жадувам за победи, искам да спечелим титлата като отбор и аз като пилот. Готов съм да работя много, все още съм млад и бърз. Люис ще е като референтна стойност - той е трикратен световен шампион и всички знаят колко е добър, така че ще страхотно да съм негов съотборник и да се сравнявам с него. Но преди всичко, двамата трябва да работим заедно и да водим отбора напред.

С Люис се състезаваме заедно от много години, виждаме се в падока, но не го познавам особено добре като човек. От пилотска гледна точка ние трябва да работим в екип и засега не виждам причина да не успеем. Той има повече опит от мен, но ни виждам като добро дуо за отбора и съм сигурен, че ще можем да работим заедно. Освен това ще се бутаме взаимно и така ще сме полезни на тима. Формула 1 е отборен спорт и ние ще сме екип", завърши Ботас.