Световният шампион Люис Хамилтън се изказа изключително дръзко, заявявайки че не дължи нищо на Формула 1, понеже е посветил на спорта почти 10 години от живота си. Той допълни, че не пилотите, а хората, които пишат чековете, имат последната дума.

„Тук съм вече близо 10 години, дадох кръв, пот и сълзи за спорта. Затова не чувствам, че му дължа нещо“, смята пилотът на Мерцедес..

Той дори изрази мнение, че е популяризирал спорта повече от всеки друг. "Говорил съм на повече събития за Формула 1 повече от всеки друг пилот, може би дори от всичките взети заедно, че и от отгоре“, добавя трикратният световен шампион и допълва, че се старае да отделя колкото се може повече време на "невероятните" си фенове.

„В крайна сметка спортът е бизнес – говорим си за пари и власт. Ние, пилотите говорим някакви неща, но има едни хора, които стоят на столовете си, държат писалките, пишат чековете и изкарват парите и винаги имат последната дума. Не казвам, че това е грешно. Хората, които притежават спорта, взимат решенията. Каквото и да добавя, няма да окаже никакво влияние“, завърши Хамилтън.