Люис Хамилтън спечели Гран При на Унгария и за първи път през сезона поведе в класирането при пилотите във Формула 1. На "Хунгароринг" британецът се възползва от слабия старт на съотборника си Нико Розберг, който спечели квалификацията вчера, поведе от самото начало и удържа лидерството до самия край.

Времето на Хамилтън беше 1:40:30.115 часа, което е с 1.977 секунди по-добро от това на Розберг. Трети в Унгария завърши Даниел Рикардо (Ред Бул) - на близо половин минута след победителя (+27.539 секунди).

Четвъртата позиция зае Себастиан Фетел (Ферари) на +28.213 секунди от Хамилтън, за когото това беше пета победа в Гран При на Унгария. След успеха днес преднината му пред Розберг е 6 точки - 192 за Люис срещу 186 за германеца.

Единственият момент след старта, в който интригата между Хамилтън и Розберг се върна, беше в 53-ата обиколка. Тогава изостаналият с обиколка Естебан Гутиерес задържа Люис и разликата на лидера с Нико беше намалена, но и при тази ситуация британецът удържа водачеството и заслужено спечели.

В 57-ата обиколка пък Макс Верстапен затвори Кими Райконен и пилотът на Ферари счупи част от крилото си. В крайна сметка Верстапен завърши пети, а Кими шести.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!

Класирането в Гран При на Унгария: