Павел Лефтеров пожъна голям успех на пистата "Нюрбургринг", където спечели състезанието от шестия кръг от сериите DTCup (част от престижните сериите ADAC GT MASTERS).

Българинът завърши втори в своя клас и в двете квалификации, като във втората стопи разликата с основния си конкурент Матиас Майер на 0,03 секунди. И двете състезания предложиха невероятни битки. В първото Лефтеров остана без задна броня, вследствие на серия от контакти с Майер, и завърши втори в класа си.

Второто състезание в неделя беше още по-зрелищно. Още в първата обиколка след контакт с Александър Рамбо Лефтеров излетя от пистата. Върна се в състезанието, но беше загубил много позиции. Рамбо получи наказание за удара, а Павел започна усилено да гони прекия си конкурент Майер и постепенно се придвижи напред в колоната. Седем минути преди края на състезанието след много оспорвана битка Павел успя да го изпревари и взе първото място в клас Production 2, след което звуча българският химн, а Лефтеров обра овациите.

"Успях! Завъртяхя ме, бях последен, наваксах и спечелих! Българският химн звуча на "Нюрбургринг", отдъхна си доволният Павел след големия успех.

Следващият кръг на сериите DTC (Deutscher Tourenwagen Cup) ще се проведе от 16 до 18 септември на Золдер в Белгия. В тях Лефтеров участва с отбора на "Konrad Motorsport" зад волана на VW Scirocco R.