Николай Гочев постигна голямата цел в последния кръг от европейския шампионат по офроуд и триумфира с титлата като победител, съобщиха от пресслужбата на офроуд-състезанието „Баха България” в Самоков.

Гочев изпревари основния си конкурент от Полша Тадеуш Вишневски със 7 точки на върха в генералното класиране за сезона в клас UTV.
На завършилото „ Баха България” в Самоков от първия ден до финалния етап Гочев показа майсторство и класа и заслужено ликува като шампион на Стария континент за 2016-та година.

Вишневски и днес получи повреда в кормилната уредба, като не успя да завърши предпоследния етап, а в последния не застана изобщо на старта. След финала полския състезател подаде контестация, като се оплака, че заради внезапно излязала УАЗ-ка в 5-тия етап е катастрофирал, но съдиите и маршалите отхвърлиха версията.

 „ Много съм щастлив! Изключително трудно състезание, но условията за каране бяха страхотни. Поздравявам организаторите за отличната работа. Етапите бяха много технични и трябваше да бъдеш максимално концентриран от старта до финала. Полякът Вишневски не издържа на напрежението и вероятно имаше друга тактика, но  пак ще кажа , че във всички стартове трябваше да се кара концентрирано, защото една грешка можеше да те изхвърли от класирането. Сега ще си почина малко и започвам подготовка за новия сезон на Европейския шампионат, а дай боже да карам и в Световния през 2017-та”, заяви секунди след като пресече финала Гочев.