Азербайджан се готви за грандиозно шоу! Тази седмица в страната ще дебютира новото състезание от Формула 1 - Гран при на Европа. Надпреварата ще се проведе в Баку от 17 до 19 юни, а трасето ще бъде най-бързото градско, като се очаква една обиколка на него да бъде около 1.41 мин. 

„Баку ще бъде най-бързото градско трасе в света и нещата около историческия център на града ще създадат уникална и забележителна атмосфера за феновете, гледащи от трибуните или по телевизията. Трасето ще бъде едно от най-вълнуващите в календара”, заяви архитектът на пистата Херман Тилке. 

В азербайджанската столица вече кипи усилена подготовка за първия старт. Организаторите на състезанието съобщиха за БЛИЦ СПОРТ, че вече очакват оборудването на отборите на Мерцедес, Ферари, Форс Индия и Ред Бул, което ще бъде доставено от Канада (б.р - в Монреал беше последният старт от Формула 1).

Надпреварата се очаква с огромен интерес заради историческия си характер. Над 16 хил. чуждестранни фенове ще посетят Баку, за да наблюдават ожесточената битка между Нико Розбрег, Люис Хамилтън, Себастиен Фетел и други. За целта домакините са осигурили всички удобства за своите гости, предоставяйки им възможност да отседнат в суперлуксозни хотели, предлагащи куп услуги. 

И ако си мислите, че това е всичко, то грешите много. За да бъде шоуто гарантирано, феновете ще имат възможност между тренировките, квалификациите и състезанието да се насладят на изявите на някои от най-известните музикални изпълнители като Крис Браун, Енрике Иглесиас и Фарел Уилямс.

„Нямам търпение да посетя Баку. Благодаря на организаторите за усилията, които полагат, за да посрещнат подобно състезание”, заяви звездата във Формула 1 Люис Хамилтън.

”Страхотно е, че ще се проведе подобно състезание. Надявам се много европейци да посетят Баку. Сигурен съм, че атмосферата ще е уникална”, добавя Нико Розберг.

Очаквайте всичко най-интересно преди, по време и след първото Гран При на Европа в БЛИЦ СПОРТ.