Бившите световни шампиони във Формула 1 Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел засега отпадат като варианти за заместници в Мерцедес на спечелилия титлата през този сезон и прекратил кариерата си германец Нико Розберг.

Новият изпълнителен директор на Макларън Зак Браун е убеден, че отборът няма нужда да се притеснява въпреки информациите за разговори между шефовете на „сребърните стрели” и испанеца Фернандо Алонсо, печелил два пъти световната титла, но с тима на Рено. Той вече е бил съотборник с другия пилот на Мерцедес Люис Хамилтън през 2007 година в Макларън.

"Фернандо е много щастлив тук и има договор. Той иска да печели състезания, ние също и не се притесняваме от нищо", заяви Зак Браун.

В същото време и германецът Себастиан Фетел, печелил световната титла четири пъти с тима на Ред Бул от 2010 до 2013 година, отрече възможността да напусне Ферари и да кара за Мерцедес още от следващия сезон. "Мисля, че не е тайна, че аз и Кими имаме договор за сезон 2017, така че ситуацията е ясна. Много неща се случват, но в нашия отбор всичко продължава постарому, което е добър сигнал. Фокусираме се върху нашата работа, за да бъдем по-конкурентни догодина", сподели Фетел.

"Решението му трябва да се уважава. Човек има един живот и трябва да се стреми да го изживее по най-добрия начин. Когато аз спечелих първата си титла, бях само на 23 години, така че имах различно мислене. Исках да изляза на пистата и да повторя успеха си, както и направих", коментира германецът решението на своя сънародник Нико Рзоберг да се оттегли.

След отпадането на Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел като варианти пред „сребърните стрели” остават младите пилоти Паскал Веерлайн, Естебан Окон или Валтери Ботас.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1